неділю, 30 червня 2013 р.

       29.06.2013р. відбувся навчальний тренінг для групи дітей малозабезпечених і багатодітних сімей. Учасники тренінгу пройшли навчання за темою: «Управління папками і файлами», за програмою «Бібліоміст» у Новосілківській бібліотеці – філії. Тренінг організувала зав. бібліотекою Дець М. Я.

 

пʼятницю, 7 червня 2013 р.


     Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину у світі. Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє нас все життя аж до старості. Її створив Бог на цій грішній землі для краси і щастя, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського.

     В селі Новосілка з нагоди свята 18 травня в приміщені школи відбулося Свято Матері, на яке були запрошені почесні гості: мами і бабусі.



Пам'ятайте, друзі, цих людей довіку,
Тих, хто повернувся і поліг в боях.
І вклонімось всі ми низько до землі їм,
Квітами устелим їх тернистий шлях.

Щороку в травні ми відзначаємо День перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр.

    До Дня Перемоги 8.05.2013р. в Новосілківській бібліотеці - філії було проведено годину вшанування «Полумя памятів в наших серцях».
Хочеться зібрати всі квіти землі і покласти їх до ніг ветеранів.

 

Задзвонив воскресний дзвін
І розкрились квіти –
Йде народ з усіх сторін –
Як же не радіти!

        Чудової весняної пори до нас приходить одне з найбільших християнських свят – Великдень. В Україні його святкують з 10 століття. Великдень належить до тих свят, дата яких змінюється щороку.

     З нагоди Великодніх свят 25.04.2013р. в Новосілківській бібліотеці – філії було проведено духовну бесіду: «Великдень нас всіх на гостину просить».

 

     Скільки пройшло часу, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: i тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто народився пізніше. Цей день буде завжди об'єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

     З нагоди чергової річниці Чорнобильської катастрофи 20.04.2013р. в Новосілківській  бібліотеці – філії було проведено огляд літератури: "Чорнобиль – незагоєна рана України." Також, учні школи мали змогу відшукати необхідну інформацію та відео в Інтернеті.