пʼятницю, 1 червня 2012 р.

Бібліотека.

    


3 лютого о 13:00 уНовосілківській бібліотеці-філії відбулася презентація безкоштовного, загальнодоступного Інтернет-центру, створеного за Програмою “Бібліоміст” в Україні.
В Інтернет-центрі створені 3 комп’ютерних робочих місць.Безкоштовний, загальнодоступний Інтернет-центру у бібліотеці-філії працює з жовтня 2010 року.
Головна мета Інтернет - центру надати вільний доступ до інформаційних ресурсів мережі Інтернет.

Інтернет-центр працює: вівторок, середа, четвер, п‘ятниця, субота, неділя: з 11.00 до 17.00. Понеділок, вівторок – вихідні.

"Хто Квітень наш підступно зрадив,що стільки горя,аж рида весна" 29.04.2012 р.

О Боже, Боже, як ти міг
Страшне це лихо в світ пустити.
Мабуть і думки не було
Що можуть зло таке вчинити.

О Боже, Боже, поможи.
Дай хворим ліки, кволим силу,
Надію всім, хто уцілів
І спокій тим, хто ліг в могилу.

Скільки невинних полягло,
А скльки в муках помирає.
А немовлята... їх за що
Нещадно доля так карає?

В теплу квітневу ніч нічого не віщувало біди. Ніхто й не здогадувався, що ця ніч назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства. Вибух атомного реактора на ЧАЕС відгукнувся болем у серці кожної людини. Він був настільки потужним, що забруднення розповсюдилося на значні ділянки території Радянського Союзу, які наразі входять до складу Білорусі, України та Росії. За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина,
Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки ще довго відчуватимуть на собі майбутні покоління.
Це справжня трагедія. Адже від неї в Україні постраждало понад 2 мільйонів людей, у тому числі майже півмільйона дітей. З нагоди відзначення сумної для історії України дати – Дня Чорнобильської трагедії 29.04.2012р. в Новосілківській бібліотеці-філії проведено бесіду «Хто Квітень наш підступно зрадив,що стільки горя,аж рида весна», де мова йшла про події 26 квітня 1986 року, про наслідки аварії на ЧАЕС. на захід були запрошені користувачі нашої бібліотеки,піготувала бесіду зав.бібліотекою М.Я.Дець.Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у цій боротьбі. Ми закликаємо зберігати пам'ять Чорнобиля і шанувати мужність тих співвітчизників, хто живе сьогодні з нами.

Книжкова виставка «Спасибі вам діди й батьки за переможний цвіт весни.»06:05:2012 р.

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Не зникає в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Весна така, аж серце завмирає !Земля квітує та звучать пісні.І свято перемоги йде до краю,Найкраще наше свято навесні . . . Для всіх охочих доторкнутися до пам'ятних подій воєнного лихоліття, більше дізнатися про тих, хто наближав до нас Перемогу, прослідкувати крок за кроком події Великої Вітчизняної війни Новосілківська бібліотека - філія підготувала книжкову виставку. На ній представленими були книги для всіх вікових категорій. Адже книги про війну - це теж пам'ятник героям війни, відомим і невідомим її солдатам... Це данина безсмертному подвигу та ратній звитязі воїнів, всім хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, хто боровся з ворогом в партизанських загонах і підпіллі та в Русі Опору за межами Батьківщини. Ця невелика виставка книг ї є даниною пам’яті та поваги до людей-героїв, що вибороли перемогу над фашизмом.

«Рідна мати моя, ти ночей недоспала»
У травні в Україні відзначають День Матері — найбільш зворушливе для кожного серця тому, що кожен з нас від народження несе в душі єдиний неповторний образ своєї мами. Вона завжди зрозуміє, пробачить, завжди пожаліє і буде щиро леліяти свою дитину.

В селі Новосілка з нагоди свята 27 травня в Будинку культури відбулося Свято Матері «Рідна мати моя, ти ночей недоспала», на яке були запрошені почесні гості. Завідуюча сільською бібліотекою-філіалом оформила книжкову виставку «Благословенна жінко, ти на всі світи», виставка стародавніх рушників, роботи з бісеру і дерева, роботи гуртка «Умілі руки».